Noul stivuitor diesel Hyundai 30D-9

Noiembrie 2015

Un stivuitor de inalta performanta

Stivuitorul Hyundai 30D-9 este unul dintre cele mai performante utilaje din noua clasa “-9” a Hyundai Heavy Industries. Acest stivuitor are o capacitate de ridicare de 3 tone si un centru de greutate al sarcinii de 500 mm. Utilajul a fost proiectat in spiritul eficientei, sigurantei, ergonomiei si protectiei mediului fiind pregatit sa lucreze in diverse aplicatii dificile, incepand cu industria lemnului, a cimentului, manevrarea sarcinilor tip “big-bags” in baze logisitice si de productie etc

 

Postul de operare al stivuitorului a fost redesenat si este echipat cu scaun tip Grammer si coloana de directie reglabila pentru a oferi un maxim de confort operatorului. Beneficiind de acceleratie sporita si acces pe rampe cu unghi mare, acest stivuitor diesel este echipat cu sistem de “asistenta la urcare”, care nu permite rularea libera catre spate atunci cand utilajul a fost oprit temporar din urcare.

Stivuitorul 30D-9 este echipat cu puternicul motor Kubota V3307 de 50 KW / 2300 rpm. Acest motor genereaza emisii foarte scazute, fiind echipat cu un catalizator prin oxidare tip DOC. Astfel, nefiind necesar filtrul de particule tip DPF s-au micsorat timpii de stationare tehnica precum si interventiile operatorului asupra stivuitorului.

Siguranta sporita

Utilajul este dotat standard cu un limitator de viteza usor programabil din panoul de comanda, permitand operarea in siguranta a stivuitorului.

Un senzor de incarcare masoara permanent presiunea din cilindrul de ridicare si calculeaza sarcina de pe furci. Greutatea este indicata pe display iar daca o supra-sarcina este inregistrata operatorul este alertat acustic si vizual. De asemenea, un senzor de pozitionare este montat standard pe stivuitor, indicand inclinarea laterala si frontala pe display.

Noua frana electrica de parcarea sustine si functia de “asistenta la urcare”; in cazul in care stivuitorul este inclinat cu mai mult de 3 grade si oprirea masinii este necesara, frana de parcare este activata automat prevenind deplasarea necontrolata catre spate. Aceasta functie este dezactivata atunci cand operatorul apasa pedala de acceleratie pentru o noua deplasare.

Sistemul complet de iluminare fata-spate echipat cu lampi tip LED ofera operatorului vizibilitate excelenta. Pozitia optimizata a cilindrilor de ridicare pe catarg ofera un camp vizual largit operatorului, iar oglinda retrovizoare panoramica imbunatateste vizibilitatea catre spatele stivuitorului.

Monitorul tip LCD color informeaza permanent operatorul cu privire la parametrii de lucru si afiseaza diverse alarme daca este cazul. Atunci cand o camera retrovizoare este montata optional pe stivuitor, imaginea captata de aceasta este afisata automat o data cu inceperea deplasarii catre spate.

Pornirea stivuitorului poate fi limitata cu un cod de acces, astfel incat sa fie protejat la furt la operarea personalului necalificat. Capacul de alimentare al rezervorului este de asemenea protejat anti-furt.

Sistemul tip OPSS face parte de asemenea din dotarea standard a stivuitorului; acesta nu permite manevrarea catargului sau a deplasarii daca operatorul nu este asezat in scaun.

Elemente de design si productivitate sporite

Spatiul din jurul operatorului a fost redesenat pentru a oferi vizibilitate excelenta si confort in timpul de lucru. Pozitia pedalelor a fost de asemenea regandita permitand conducerea lina a stivuitorului. Pozitia joasa a treptelor laterale face mai usor accesul catre postul de operare.

Functiile hidraulice sunt controlate prin leviere de comanda – avand comutatorul de directie montat pe levierul comenzii de ridicare si butonul de limitare verticala montat pe al doilea levier, operatorul va detine controlul permanent al deplasarii si catargului fara sa ridice mainile de pe volan. Aceste imbunatatiri permit cresterea productivitatii si a sigurantei in exploatare. Stivuitorul poate fi echipat optional cu sistem de comanda tip “Fingertip”; pe consola de sprijin sunt montate atat mini-levierele cat si comutatorul de directie.  

Noua serie de stivuitoare -9 este dotata si cu sistem de limitare verticala, care asigura revenirea la verticala a catargului printr-o singura apasare de buton.

Mentenanta rapida si usoara

Capota stivuitorului a fost marita, permitand accesul facil la compartimentul motor pentru operatiuni de mentenanta rapide si eficiente. Monitorul tip LCD ofera accesul rapid la informatii de mentenanta si furnizeaza operatorului avertismente clare atunci cand sunt necesare interventii. Astfel, va creste timpul de utilizare al stivuitorului dumneavoastra.

Motorul si sistemul de racire sunt protejate impotriva depunerilor nedorite prin intermediul protectiilor montate deasupra anvelopelor spate; optional se poate monta o placa de protectie la baza stivuitorului pentru lucrul in medii dificile sau cu praf in exces. Sistemul de protejare a ambreiajului limiteaza uzura prematura sau acidentala a acestuia. Stivuitorul este de asemenea echipat cu sistem tip DCSR (Direction Change Shock Relief) care protejeaza componentele mecanice ale utilajului la schimbarea sensului de mers; acest sistem permite schimbarea brusca a directiei de mers numai la viteze scazute.

In concluzie, stivuitorul diesel Hyundai 30D-9 este un utilaj modern, robust si fiabil care poate raspunde tuturor cerintelor dumneavoastra, in cele mai diverse aplicatii.

Hyundai Heavy Industries Europe nv (HHIE) este unul dintre liderii pietei globale de stivuitoare. Avand implementate sisteme avansate de automatizare a productiei, de control al calitatii cu toleranta zero precum si metode de inginerie inovativa putem oferi un domeniu larg de stivuitoare pentru a satisface cerintele clientilor nostri. Fabricam peste 90 de modele de stivuitoare si echipamente pentru depozit. Produsele noastre sunt promovate si sustinute printr-o retea de peste 60 de reprezentanti autorizati, in peste 30 de tari.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati: Hyundai Heavy Indusrtries Europe

 

 


 

Vanzari & Inchirieri Echipamente

 • Stivuitoare noi&rulate
 • Echipamente intralogistica
 • Location Sos. Chitilei, nr. 90, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 012395
 • Phone (+4) 021 66 75 437
 • Phone (+4) 0727 777 644
 • FAX (+4) 021 66 75 447
 • Email office@coremo.ro

Service, Piese & Anvelope

 • Garantii echipamente livrate
 • Reparatii si mentenanta multibrand
 • Location Sos. Chitilei, nr. 90, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 012395
 • Phone (+4) 0727 777 643
 • Phone (+4) 0799 839 803
 • FAX (+4) 021 66 75 447
 • Email service@coremo.ro

Despre Noi

Coremo Servicii SRL este importator si distribuitor national pentru stivuitoare electrice, motostivuitoare GPL si DIESEL, stivuitoare/manipulatoare pentru containere si echipamente pentru depozite/intralogistica.

Termeni si conditii